ACUGRAPH

Een juiste verdeling van energie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Als je je niet goed voelt, moe en lusteloos dan is dit vaak een tekort aan energie. Voel je je fit en heb je voldoende energie dan kan het zijn dat je toch klachten hebt. Het energie niveau is niet alleen een optelsom van de hoeveelheid energie die we bezitten, maar het is ook een kwestie van de verdeling van de energie in ons lichaam.

ACUGRAPH

Een juiste verdeling van energie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Als je je niet goed voelt, moe en lusteloos dan is dit vaak een tekort aan energie. Voel je je fit en heb je voldoende energie dan kan het zijn dat je toch klachten hebt. Het energie niveau is niet alleen een optelsom van de hoeveelheid energie die we bezitten, maar het is ook een kwestie van de verdeling van de energie in ons lichaam.

Een juiste verdeling van energie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Als je je niet goed voelt, moe en lusteloos dan is dit vaak een tekort aan energie. Voel je je fit en heb je voldoende energie dan kan het zijn dat je toch klachten hebt. Het energie niveau is niet alleen een optelsom van de hoeveelheid energie die we bezitten, maar het is ook een kwestie van de verdeling van de energie in ons lichaam.

ACUPGRAPH METING

Met het AcuGraph meetsysteem breng je de energie balans in kaart. Het is een objectieve meting die de verdeling van de energie aangeeft. De meting is een aanvulling op de acupunctuur behandeling. Het is wel een moment opname en kan net zo als je bloeddruk of hartslag per dag of tijdstip variëren.

Voor elke acupunctuur behandeling kunnen we een meting uitvoeren. Via een vochtig meetstaafje (probe) die is aangesloten op de computer meet ik de huidweerstand op verschillende acupunctuur punten op de handen en voeten. Dit is geheel pijnloos. Na de meting zie je op het scherm een grafiek die de verdeling van de energie (QI) weergeeft. Het geeft aan hoe het is gesteld met je persoonlijke energie niveau en de verdeling van de energie.

In mijn praktijk kan je ook gratis alleen een AcuGraph meting doen zonder dat hier een acupunctuurbehandeling aan vast moet zitten.

Afspraak maken

Na bijna 2 jaar proberen zwanger te worden

Een onregelmatige cyclus van 33 tot 56 dagen en onderzoeken in het ziekenhuis hier terecht gekomen. Christine is een lieve vrouw die graag meedenkt. Ik heb me tijdens de behandelingen op mijn gemak gevoeld. Al bij mijn eerste cyclus met acupunctuur voelde het anders. Ik wist van te voren wanneer mijn eisprong kwam, voelde de innesteling en uiteindelijk de positieve test. Super blij natuurlijk. Met deze test naar mijn volgende afspraak gegaan om deze te laten zien.  Leuk moment. Ik ben heel blij dat ik toch gegaan ben en het was mijn geld meer dan waard.

M. K.

Christine heb ik leren kennen als een kundige en prettige professional

Ze heeft me al bij verschillende klachten geholpen. Ik had klachten die verschillende fysio’s en manueel therapeuten niet (volledig) konden verhelpen. Na behandelingen bij Christine zijn de klachten blijvend afgenomen en of weggegaan. Ik ervaar Christine als prettig in de omgang, eerlijk, open, integer en discreet. Ze heeft een luisterend oor en geeft goede adviezen. Ik ben heel tevreden en heb Christine daarom al meermalen aangeraden aan bekenden.

Susanne

Bij Acupunctuur Het Groene Hart ben ik erg goed geholpen

Ik kwam met ernstige nek en schouder klachten, door goed te luisteren en de goede behandelingen die ik heb gekregen, kan ik weer nek en schouders weer volledig belasten. Zonder deze behandeling was dat niet gebeurd. Je hebt het top gedaan Christine, en raad deze praktijk zeker aan.

N. 35 jaar

Tobben met veel klachten 

Ik had een heleboel klachten waarmee ik regelmatig naar de huisarts ben geweest, maar de klachten bleven. Ik hoorde van acupunctuur, zo ben ik bij Christine terecht gekomen.

Het was vanaf het begin een prettige sfeer en ik kon al mijn klachten bespreken. Het meest last had ik van mijn darmen, mijn buik was opgeblazen en ik had pijn. Ik wist niet meer wat ik wel of niet moest eten. Christine heeft me behandeld met acupunctuur en na een paar behandelingen was mijn buik niet meer opgezet en had ik minder pijn. Geen tarwe, geen rauw eten zoals sla, fruit en geen koud eten. Wel rijst, glutenvrij brood, gekookte groenten en kipfilet. Zo zijn we begonnen en later hebben we het uitgebreid.

Ik had corona gehad en had enge dromen, hele enge dromen. Na twee behandelingen waren mijn dromen verdwenen. Dan de overgang, veel zweten en hartkloppingen. Na een paar behandelingen was dit ook veel en veel minder. Dus geen pillen of door tobben.

Ook had ik veel last van schimmels, dit behandelde ze ook en is nu veel minder.

Het voordeel van acupunctuur is dat je geen medicijnen hoeft in te nemen. Je voelt je week na week veel beter. Ook is Christine heel meelevend en probeert er alles aan te doen om van de klachten af te komen. Ze kan je ook behandelen om van je allergieën af te komen. Bij mij is dat ook nodig, omdat mijn darmen en huid op een heleboel eten reageert.

Christine is heel veelzijdig met behandelen en ze heeft veel aandacht voor je als persoon. Ze probeert van alles om je van de klachten af te helpen en om er beter mee om te gaan. Ik was nog nooit bij iemand geweest die acupunctuur beheerste, maar ik ben er dik tevreden mee en ga er zeker mee door, omdat het echt helpt en de aandacht die Christine heeft, vind ik niet bij een huisarts.

Jeanine 63 jaar

Ik ben veel meer in balans door de acupunctuurbehandelingen

Christine is een professionele therapeut met verstand van zaken. Je voelt je snel bij haar op je gemak en ze neemt alle tijd, ook voor een kletspraatje of een luisterend oor. En natuurlijk het allerbelangrijkste: verlichting van de klachten waar je voor komt. Ik ben veel meer in balans door de acupunctuurbehandelingen en voel mij fijner dan ooit. De praktijkruimte is schoon en netjes.

Een aanrader!

V. 45 jaar

Nu zijn mijn klachten voor 90% weg, waar ik super blij mee ben

Na een jaar pijn in mijn rug te hebben en diversen artsen en fysio niks konden vinden kwam Christine op mijn pad. Na wat verschillende behandelingen en het nodige uitzoekwerk kwam ze op de juiste behandeling. Nu zijn mijn klachten voor 90% weg, waar ik super blij mee ben. Ik blijf met een lach bij Christine komen en ga met een glimlach weer weg. Absoluut een aanrader.

Daisy, 35 jaar

Ik zeer positief over haar behandelingen

Ik heb Christine benaderd i.v.m. mijn kinderwens die ik alleen doe. Na een lang mislukt IUI traject moest ik over op IVF. Christine begeleidde mij hierbij en doet dat nog steeds. Ik zeer positief over haar behandelingen. De acupunctuur was nieuw voor mij. Ze neemt de tijd voor je, altijd een luisterend oor en ook heel lief! Ook helpt ze mij met mijn chronische rugklachten na een hernia, spondylodese en een neurostimulator. Dit heeft een heel goed effect op mij en ben haar enorm dankbaar dat ze mij blijft begeleiden hierin. De praktijk is netjes en schoon en ik voel mij er rustig worden. Ik kom graag bij haar!

Amanda, 35 jaar

Eindelijk iemand die echt luisterde, de tijd nam

Na 2 tia`s en een revalidatie traject omdat ik niet goed herstelde, bleef ik tobben met een rij beperkingen en werd ik getergd door enorme hoofdpijnen.

De reguliere geneeskunde kon niets meer voor mij doen; “Ik moest er maar mee leren leven”. Ten einde raad op zoek gegaan in het alternatieve circuit en bij Christine terecht gekomen. Eindelijk iemand die echt luisterde, de tijd nam. Het eerste gesprek voelde als een warm bad. We zijn gestart met de acupunctuur en Christine zei heel eerlijk: “ik weet niet of ik de hoofdpijnen helemaal weg krijg maar ik kan ze wel een eind verminderen.”

Ik had niets te verliezen, kon alleen maar winnen. Christine dacht mee, bleef dingen uitzoeken om me te helpen, gaf tips. De hoofdpijnen werden minder, na een wisselend begin. Het cuppen kwam erbij, daarmee voelde ik me nog langer goed. Nu zijn we een half jaar verder, ik kom nog steeds regelmatig voor een onderhouds behandelingen. Behalve hard nodig, altijd gezellig. Als je ooit iemand nodig hebt met veel kennis van zaken, iemand die blijft leren, maar vooral een warm iemand met het hart op de goede plaats, zoek niet verder ga naar Christine.

S. 58 jaar

Medicatie slik ik inmiddels helemaal niet meer

Al jaren heb ik erge klachten met mijn menstruatie. Migraine, veel bloedverlies en buikpijn. Ik kreeg steeds meer medicatie om dit te onderdrukken. Dit hielp maar even.

Toen zag ik dat Christine is gespecialiseerd in menstruatie klachten heb ik gelijk contact opgenomen. Ik merkte direct na de eerste behandeling dat ik minder klachten heb tijdens mijn menstruatie. Medicatie slik ik inmiddels helemaal niet meer. Ik voel me na de behandeling van Christine altijd helemaal relaxed. Ik raad acupunctuur bij Christine dan ook bij iedereen aan.

C. 36 jaar

Wat gunde ik mijn zoontje rust en overzicht!

Mijn zoontje van 9 jaar kampte al tijden met woedeaanvallen en zeer veel onrust in z`n hoofd en lijf door een achtergrond van Autisme en ADHD. Wat gunde ik mijn zoontje rust en overzicht!.

Na jarenlang tobben bij Christine uitgekomen. En wat een openbaring. Na 4 “stickertjes” ( lees kleine pleistertjes met hele kleine naaldjes er in) op drukpunten zag ik mijn zoontje al na 10 minuten switchen van opstandig naar mild. Bizar! Mijn zoontje kan nu makkelijker relativeren door de rust in zijn hoofd en kan de wereld weer beter overzien. Waarom wist ik dit niet eerder?

R. 38 jaar

De naalden waar ik bang voor was heb ik niet gevoeld

Ik heb PTTS, wat zich in mijn geval uit in een angst/paniekstoornis en straatvrees. Door een verhuizing kreeg ik erg veel last van onrust, stress en angstaanvallen Ik hou niet van naalden en heb grote moeite om door andere mensen aangeraakt te worden en mijzelf over te geven. Toch heb ik het gedaan.

De praktijk van Christine voelt heel rustgevend aan, dat is erg prettig Wat mij toen geholpen heeft was de rustige stem en houding van Christine. Dat was zo fijn, dan geef je je stap voor stap vanzelf over. De naalden waar ik bang voor was heb ik niet gevoeld, ik heb mijn ogen gesloten en het over mij heen laten komen. Ik werd steeds rustiger,zo rustig dat ik echt ontspannen lag. Vanaf dat moment was ik rustig,de dagen erna voelde ik mij heel rustig en kon ik de verhuizing aan.

Ik wil mij graag verder laten behandelen door Christine. Christine gaf wel aan dat je wel meerdere keren onder behandeling moet om paniek en angst te verhelpen.

Anne, 43 jaar

Tot onze grote verbazing was ik zwanger

In 2018 besloten mijn partner en ikdat we klaar waren voor een volgende stap in ons leven; een kindje. Helaas ging dit niet vanzelf. We kwamen in aanmerking voor inseminaties (IUI)endaarna IVF. Na diverse pogingen, weinig bevruchtingen en dus negatieve resultaten, besloten we over te stappen naar het UZ in Gent. Ook hier lukte het niet om zwanger te worden. We besloten een half jaar pauze te nemen. Ik besloot om acupunctuur te proberen.

Bij Christine heb ik heel mijn verhaal kunnen doen en zij bood mij een luisterend oor. Ze ging actief met mij aan de slag, ik hield mijn cyclus bij en op basis hiervan paste zij de behandeling aan. Tot onze verrassing bleef mijn menstruatie uit en tot onze grote verbazing was ik zwanger. Nu 18 weken! Wij zijn Christine dan ook ontzettend dankbaar en ik kan iedereen met vruchtbaarheidsproblemen een behandeling aanraden bij Acupunctuurpraktijk Het Groene Hart.

K. 31 jar

Ik kan Christine absoluut aanraden bij overgangsklachten!

Via een vriendin ben ik bij Christine terecht gekomen met overgangsklachten; hartkloppingen, opgejaagd gevoel, opvliegers en een vol hoofd waren de meest vervelende verschijnselen.

Eigenlijk waren een groot aantal klachten na de 1e behandeling al grotendeels verdwenen, en na 4 behandelingen zo goed als weg.

Tijdens iedere behandeling voelde ik me meteen rustiger worden. Ook bleef Christine telkens m’n pols voelen om te beoordelen of de klachten afnamen. Wat ik ook zeer positief vind is dat zij indien ze de kennis niet paraat heeft, dit in de boeken opzoekt. Ze rust niet voordat ze de klacht kan aanpakken of oplossen.

Ik kan Christine absoluut aanraden bij overgangsklachten!

C. 50 jaar

Het resultaat was voor mij verbluffend!!!

In het ziekenhuis was alles onderzocht. MRI scan gemaakt maar niets te vinden. Maar ik bleef een enorme pijn in mijn bovenbeen houden waar niets aan gedaan kon worden. Het was niet uit te houden. Alleen met zware pijnstillers was het wat dragelijker.

Na meerdere acupunctuur behandelingen was de pijn weg en kon ik stoppen met de medicatie. Het resultaat was voor mij verbluffend!!! Ik kan de praktijk voor deze klacht van harte aanbevelen.

De praktijk ziet er verzorgd uit. Christine is vriendelijk, deskundig en legt goed uit wat ze gaat doen. Je voelt je snel op je gemak bij haar. Bij eventuele andere klachten zal ik zeker weer contact met Christine opnemen. Je verdient het maximaal aantal sterren die er zijn.

M. 69 jaar

Ik had echt kalmte en rust in me

Mijn man en ik zitten momenteel middenin een IVF traject. Ik wilde onze kansen voor dit traject zo optimaal mogelijk benutten en hoorde vanuit mijn omgeving goede verhalen over het gebruik van acupunctuur voor het krijgen van een kind. Hoewel ik het best spannend vond en nog niet zeker wist of het voor mij ook iets was, besloot ik toch een afspraak te maken. Iets waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb!

Christine neemt echt de tijd voor je en biedt ook altijd een luisterend oor aan. Ze werkt rustig en legt alles goed uit. Ze is flexibel met het inplannen van de afspraken en reageert altijd snel op vragen die ik via de mail stel.

Toen ik mijn eerste sessie had, werd mijn algehele gezondheid besproken en gaf ik aan ook last te hebben van hartkloppingen. Voor deze hartkloppingen ben ik naar het ziekenhuis gegaan, heb ik medicijnen gekregen, yoga en ontspanningsoefeningen gedaan, maar niks hielp. Elke dag had ik er last van. Tot ik de eerste sessie bij Christine kreeg: ik had voor het eerst, sinds een half jaar, geen last meer van de hartkloppingen. Wat een verademing!

Ook tijdens de andere sessies merkte ik echt een verschil bij mezelf. Zo was ik ontzettend nerveus voor de eicelpunctie die je krijgt bij IVF. De avond voor de punctie ging ik naar Christine en na afloop was ik ontzettend rustig geworden. Ik had echt kalmte en rust in me. Ik had het volste vertrouwen in de punctie, zelfs toen ik bij het ziekenhuis aankwam. Alleen dat was al super waardevol.

Ons IVF traject is momenteel nog bezig, maar de werking van acupunctuur bij Christine is een ontzettend fijne steun en sleept ons erdoorheen.

K. 24 jaar

Nu, na bijna 6 weken rook ik nog steeds niet

Na diverse pogingen om te stoppen met roken, wilde ik het nogmaals proberen. Ik heb bijna 50 jaargerookt. De laatste jaren zag en voelde ik dat er steeds negatiever door de omgeving op mijn rookgedrag werd gereageerd en bovendien ergerde ik me ook soms aan mijzelf en had ik wat kleine lichamelijke klachten.

Na een operatie eind vorig jaar heb ik de telefoon gepakt en een afspraak met Christine gemaakt. Ik had nog een paar weken om aan het idee te wennen en 2 januari 2020 was het zover. Na een kennismakingsgesprek is Christine direct met acupunctuur begonnen. Ze heeft een prettige behandelkamer en het bed ligt comfortabel. Christine vertelde voortdurend waar ze mee bezig was of wat ze ging doen en luisterde heel goed naar degene die ze behandeld. Nu, na bijna 6 weken rook ik nog steeds niet. Lieve Christine, bedankt voor de behandeling en ik weet dat als het even echt moeilijk wordt, ik direct bij je terecht kan.

Ineke, 62 jaar

Ik ben nu eigenlijk geheel van de pijn en de morfine af

Mijn klacht bestond al zo`n 7 maanden na een acute opname in het ziekenhuis bleek het om een hernia te gaan. Ik kreeg morfine voor de pijn, dit heb ik een half jaar geslikt met als gevolg een erge moeheid. Na veel bezoeken aan de fysiotherapeut ( zonder enige vooruitgang) kwam ik bij Christine uit. Na een goed gesprek over de gang van zaken en de behandeling voor de hernia is er door Christine begonnen met acupunctuur. Mijn complimenten hierover hele fijne en aardige omgang ook omtrent de afspraken.

Ik ben nu eigenlijk geheel van de pijn en de morfine af. Ik raad zeker deze praktijk aan! Christine heeft laten zien dat het ook zonder opereren kan zoals ze menig keren voorstelden in het ziekenhuis. Nogmaals hartelijk dank hiervoor.

Maarten, 22 jaar

Ons dochtertje die niet goed kan slapen

Na een moeilijke start met onze dochter (inmiddels 3,5 jaar) waarbij ze een aantal keer in het ziekenhuis heeft gelegen. En vervelende onderzoeken heeft moeten doorstaan en daardoor vele dokters haar hebben onderzocht.

Bij het woord dokter of ziekenhuis was er direct paniek en heel veel angst. De bezoeken bij artsen waren altijd heel vervelend voor haar. Ze ging steeds slechter slapen waardoor we uiteindelijk terecht zijn gekomen bij een orthopedagoog.

Door har angsten en paniek wilde ze haar doorsturen naar een psycholoog voor EMDR. Dit zagen wij als ouders die dit EMDR traject ook hebben gehad niet zitten. Ze is nog zo jong en verbaal nog niet in staat om haar angsten te kunnen vertellen.

Ik zelf de moeder van onze dochter loop bij Christine met hele goede resultaten. Nadat ik over onze dochter had verteld, stelde Christine voor om haar graag een keer te zien om te kijken of ze iets voor haar kon betekenen. Omdat ik zelf zo veel baat heb bij de acupunctuur, dacht ik dit gaan we zeker doen. Zoals altijd is ze bij bezoeken van mensen erg angstig. Maar wat kan Christine dit goed begeleiden. Ze mocht lekker bij mij op schoot zitten en kreeg hele mooie stickertjes opgeplakt.  Omdat Christine dit met geduld deed kon ze al snel de stickertjes masseren.

Na de eerste behandeling zagen we en merkte wel al direct resultaat. De paniek die ze voor veel dingen heeft was al stukken minder. Het viel onze dochter ook direct op, ik durf het gewoon!

Na drie weken hadden we nog een afspraak staan, en ze had zin om naar Christine toe te gaan.

Wij hebben een hele andere dochter. Het is echt heel bijzonder maar vooral heel erg fijn dat de angsten en paniek er niet meer zijn. Ze slaapt na al die jaren op haar eigen kamer, in haar eigen bed en dat de hele nacht door. Wat zijn wij blij met dit geweldige resultaat. We rijden iedere dag langs de praktijk van Christine en dan zwaait ze altijd even naar het gebouw. Want daar is Christine en die is zoooo lief.

N. 3,5 jaar
Review